Rijbewijs BE: Personenauto met aanhangwagen

Kunnen rijden met een aanhanger is altijd makkelijk. De kleinere aanhangers mag je gewoon aan je auto koppelen en mee rijden, maar worden ze wat groter dan gelden er regels. Je kan bij ons lessen volgen als je aan deze regels moet voldoen, doordat je bijvoorbeeld een professionele aanhanger of misschien boedelbak moet trekken, maar ook als je je vaardigheden wilt trainen voordat je met je nieuwe caravan op vakantie gaat.

Theorie aanhanger rijbewijs

Voor kleine aanhangers van minder dan 750 kg inclusief laadvermogen heb je als bestuurder van een auto geen apart rijbewijs nodig, dat is makkelijk te onthouden. Maar daar boven wordt het ingewikkelder, zie ook de eerste afbeelding hier onder. Op hoofdlijnen: boven de 3.500 kg massa (auto+aanhanger) heb je BE nodig, ook als het massa van de aanhanger groter is dan van de auto.

Cursus

Wij bieden een veelomvattende cursus aan de aspirant bestuurder van een auto met aanhanger/caravan. Het programma neemt een halve dag in beslag en bevat voornamelijk praktijk (veel oefenen met manoeuvreren) en een klein deel theorieles (kentekengegevens).

  • Aanhanger
  • vanaf €350,-
  • Cursus

Aanmelden